ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

cropped-img_20160925_030512.jpg

Η Θεατρική Ομάδα ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ (παλιότερα γνωστή ως ΘέRetro) ιδρύθηκε το 2014 από τον Στέλιο Βραχνή. Η ομάδα ξεκίνησε μέσα από το περιβάλλον του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, από μαθητές της κατεύθυνσης θεάτρου και κινηματογράφου, με υποστηρίχτρια και επιβλέπουσα καθηγήτρια την ηθοποιό Μαρία Χελιδώνη.

Πρωταρχικός στόχος ήταν η δημιουργία μιας ομάδας νέων ανθρώπων, όπου όλα τις τα μέλη, έχοντας το καθένα τις προσωπικές του εμπειρίες και ανησυχίες, συνεισφέρουν καλλιτεχνικά εξίσου σε ένα συλλογικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Η ομάδα πειραματίζεται επάνω σε κλασικά και σύγχρονά κείμενα προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα θέατρο απλότητας ( ένα «φτωχό Θέατρο», όπως γράφει και ο Γκροτόφσκι) οπού κυριαρχεί ο λόγος και το σώμα.

Το πρώτο έργο με το οποίο καταπιάστηκε η ομάδα, ήταν ο ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου «Η Ελένη», το οποίο δουλεύτηκε για σχεδόν δύο χρόνια από την ομάδα και παρουσιάστηκε πρώτη φορά με τον τίτλο «Ναι, εγώ είμαι» στο θέατρο του Καλλιτεχνικού Σχολείου . Η παράσταση απέσπασε θετικότητα σχόλια από το κοινό.

Η επόμενη χρονιά ήταν καθοριστική για την ομάδα, αφού εντάχθηκαν νέα μέλη από τα τμήματα θεάτρου, Κινηματογράφου και Εικαστικών της Καλλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έτσι, η ομάδα έκανε ένα νέο ξεκίνημα, εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Το «TraVma» ήταν η δεύτερη παράσταση της ομάδας. Ανέβηκε τον Ιουνίου του 2016 για δύο νύχτες στο Θέατρο Σοφούλη. Το έργο ήταν βασισμένο στο θεατρικό κείμενο του Edward Albee «The Play About The Baby». Η αποδοχή του κοινού έδωσε δύναμη στην ομάδα να συνεχίσει να δημιουργεί καινούργιες δουλειές.

 

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ:

Ρέα Στάμκου- Κοσάνοβιτς, Νίκη Ιωακειμίδου, Μάριος Τζόγκανος, Βίκτωρ Μπενουζίλιο, Σόννια Τσολακίδου, Ναταλία Δαήφρων, Εμμανουέλα Σφυρίδου, Γιώργος Λινάρδος, Μαρία Γκίνη, Αντωνία Τσακίρη,  Μαρία Χελιδώνη, Ζέφη Αθανασοπύλου, Μιχαήλ Ρέμπας